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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pantanal. |
Data corrente: |
12/07/1996 |
Data da última atualização: |
12/07/1996 |
Autoria: |
DAS, M.; STIEHM, E. R.; BORUT, T.; FEIG, S. A. |
Título: |
Metabolic correlates of immune dysfunction in malnourished children. |
Ano de publicação: |
1977 |
Fonte/Imprenta: |
American Journal of Clinical Nutrition, v.30, p.1949-1952, Dec. 1977. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Mononuclear cells of malnourished children contain diminished activity of
phosphoglycerate kinase and pyruvate kinase (PK). The PK activily of these cells correlates well with the percentage of circulating thymus-derived Iymphoytes (T-cells). Phytothemagglutinin causes an immediate increase in PK activity of mononuclear cells of malnourished patients. The correlation of PK activity with T-ceIls and lhe response of PK activity to phytohemagglutin are in distinct contrast to observed perturbations of neonatal mononuclear ceIl metabolism. The relationship of the metabolic alterations to the pathophysiology of the immune system in malnutrition has not yet been defined.
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Palavras-Chave: |
Deficiencia organica; Immune dysfunction; Malnourished children. |
Thesagro: |
Criança; Imunidade; Metabolismo. |
Thesaurus Nal: |
metabolism. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01328naa a2200241 a 4500 001 1789365 005 1996-07-12 008 1977 bl --- 0-- u #d 100 1 $aDAS, M. 245 $aMetabolic correlates of immune dysfunction in malnourished children. 260 $c1977 520 $aMononuclear cells of malnourished children contain diminished activity of phosphoglycerate kinase and pyruvate kinase (PK). The PK activily of these cells correlates well with the percentage of circulating thymus-derived Iymphoytes (T-cells). Phytothemagglutinin causes an immediate increase in PK activity of mononuclear cells of malnourished patients. The correlation of PK activity with T-ceIls and lhe response of PK activity to phytohemagglutin are in distinct contrast to observed perturbations of neonatal mononuclear ceIl metabolism. The relationship of the metabolic alterations to the pathophysiology of the immune system in malnutrition has not yet been defined. 650 $ametabolism 650 $aCriança 650 $aImunidade 650 $aMetabolismo 653 $aDeficiencia organica 653 $aImmune dysfunction 653 $aMalnourished children 700 1 $aSTIEHM, E. R. 700 1 $aBORUT, T. 700 1 $aFEIG, S. A. 773 $tAmerican Journal of Clinical Nutrition$gv.30, p.1949-1952, Dec. 1977.
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Registro original: |
Embrapa Pantanal (CPAP) |
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Registros recuperados : 81 | |
1. | | PENHA, E. das M. Licor de frutas. Brasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica; Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2006. 36 p. (Coleção Agroindústria familiar).Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Unidades Centrais. |
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14. | | CORRÊA, C. L. O.; LUNA, A. S.; PENHA, E. das M.; GOTTSCHALK, L. M. F. Determinação de acrilamida por espectrofluorêscencia em amostras de café. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISA S CAFEEIRAS, 44., 2018, Franca, SP. O Nosso café, melhorados desde o pé: Trabalhos apresentados. Varginha: Fundação Procafé, 2018. p. 182-183 23 a 26 out. 2018. Seção 4.5. Colheita, preparo, qualidade do café, consumo e saúde.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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16. | | OLIVEIRA, E. M. M.; MATOS, A.; PENHA, E. das M.; NORONHA, F. B. Use of cassava residues for alcohol production. In: SIMPÓSIO SOBRE INOVAÇÃO E CRIATIVIDADE CIENTÍFICA NA EMBRAPA, 1., 2008, Brasília, DF. Resumo das comunicações. Brasília, DF: Embrapa, 2008. Título em português: Uso de resíduos de mandioca para a produção de etanol.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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18. | | LIMA, J. P.; DIAS, A. G.; GOMES, F. dos S.; PENHA, E. das M. South American fermented fruit-based products. In: ADEBO, O. A.; CHINMA, C. E.; OBADINA. A; O.; GOMES, A. S.. PANDA, S. K.; GAN, R.-,Y. (Ed.). Indigenous Fermented Foods for the Tropics. Academic Press, 2023. cap. 15, p. 245-264.Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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20. | | CASTRO, F. T. de; TABAI, K. C.; OLIVEIRA, S. P. de; PENHA, E. das M.; GÓES, H. de A. Alimento inseguro: condições das frutas e hortaliças em pontos de venda da Zona Oeste do RJ. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 22., 2010, Salvador. Potencialidades, desafios e inovações. [S.l.]: SBCTA, 2010. 1 CD-ROM.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
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Registros recuperados : 81 | |
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